به گزارش گروه اعزامی مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن زمانی، عصر امروز طی سخنانی در مراسم اختتامیه هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت که در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما در حال برگزاری است، اظهار داشت: بیشک امام و رهبری بزرگ پرچمداران مهدویت در عصر حاضر بوده و اندیشههای آنها تحقق بخش این آرمان بلند است.
وی، ریشه مهدویت را در فلسفه خلقت بشر دانسته و با بیان این که در دوره ظهور منجی موعود، عالم بشریت به تقوا و رستگاری میرسد گفت: آینده تاریخ بشریت علی رغم وجود فساد و ظلمهایی که وجود داشته و دارد، یک آینده روشن است که در آیات متعدد قرآن نیز این نوید داده شده است.
* 25 آیه قرآن مرتبط با مهدویت
معاون بین الملل حوزههای علمیه اضافه کرد: حدود 250 آیه از آیات قرآن کریم مرتبط با دکترین مهدویت و مسئله پیشبینی آینده موعود میباشد که این خود حاکی از بشارتی است که قرآن درباره تحقق وعدههای الهی میدهد.
وی افزود: در تاریخ بشریت و از سوی ادیان الهی مسئله انتظار با آمدن موعود به خوبی نهادینه شده، اما با این وجود دین اسلام انتظار را الگویی برای امید، تحرک، تلاش و پشت کار معرفی کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین زمانی با اشاره به این که اندیشمندان اسلامی در خصوص اندیشه ظهور حدود 300 کتاب به رشته تحریر درآوردهاند، ادامه داد: بزرگان همه مذاهب اهل سنت در زمینه مهدویت آثار ارزشمندی نگاشتهاند.
رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر تصریح کرد: امروز شناسایی اندیشمندان فعال عرصه مهدویت و نظم بخشیدن به این اندیشههای ناب یکی از کارهای خوبی است که موسسه آینده روشن و همایش دکترین مهدویت به آن اهتمام ورزیده است.
* انتظار صبر ایستایی و عدم تحرک ونشاط نیست
وی با بیان این که از نگاه اسلام انتظار به مفهوم تلاش و پویایی بشر و زمینهسازی برای آمدن مهدیموعود(عج) است، یادآور شد: متاسفانه گاهی از انتظار به معنای صبر ایستایی و عدم تحرک ونشاط یاد میشود که بیشک این مفهوم کاملا مخرب و ویرانگر است.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی در ادامه به اشاره به جایگاه رفیع منتظران مهدی (عج) و نیز با بیان برخی احادیث در این زمینه گفت: منتظر واقعی کسی است که بر اساس روایات زیر پرچم تلاش و مبارزه برای آمدن قائم(عج) حرکت میکند و فضیلت همچین کسی همانند مجاهد در رکاب آن حضرت است.
* برکات و آثار انتظار را مشاهده میکنیم
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این انتظار امروز منجر به بیداری اسلامی در جهان شده است که ما برکات و آثار آن را هماکنون مشاهده میکنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین زمانی با اشاره به این که گروههای زیادی در طول تاریخ در عرصه مهدویت و انتظار کوشیدهاند، انقلاب اسلامی را جامعترین الگوی حکومت مهدوی دانسته و اذعان داشت: امام(ره) با انقلاب اسلامی توانست هم حاکمیت خداوند را در جامعه تضمین کند و هم به حاکمیت مردم در تمام شئون حکومتی رسمیت ببخشد و این هدیه بزرگ امام راحل به انقلاب و جهان بشریت بود.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی با اشاره به بیداری اسلامی کشورهای منطقه، افزود: نظریه ولایت فقیه و تئوری جمهوری اسلامی قابل پیاده شدن هم در جوامع اهل سنت و هم کشورهای مسیحی و سایر بلاد است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این که امروز الازهر مصر با وجود نقاط ضعفی که دارد بزرگترین دانشگاه اسلامی عالم میباشد، بیان داشت: جرقههای بیداری اسلامی در مصر در دوره معاصر منبعث از اندیشه دکترین مهدویت بزرگانی چون سید جمالالدین اسدآبادی، نواب صفوی و آیتالله کاشانی بوده است.
* جملهای فراموش نشدنی از طنطاوی
وی با اشاره به نقش کلیدی امام خمینی(ره) در ایجاد این موج بیداری اسلامی یادآور شد: هیچگاه جمله طلایی مرحوم سید طنطاوی شیخ سابق الازهر را از یاد نمیبرم که گفت: الخمینی فی قلبی و فی قلب کل مصری.